Produk Tabita


FACIAL SOAP  RM 90
Facial Soap berfungsi untuk membersihkan kulit anda dari kotoran-kotoran pada wajah & leher di samping dapat menegangkan kulit wajah. Ia mengandungi ekstrak papaya yang membuatkan kulit lebih cerah dari masa ke semasa. Apabila disimpan di tempat yang bersuhu rendah, akan kelihatan potongan-potongan papaya pada Facial Soap ini. Ini disebabkan oleh sabun yang diadun secara semulajadi.

 

SMOOTH LOTION  RM 90
Smooth Lotion berfungsi sebagai penyegar kulit wajah & leher. Smooth Lotion membuang kotoran-kotoran yang sukar dibersihkan membuatkan wajah akan kelihatan lebih cerah. Selain itu, ia dapat mengering & mengurangkan jerawat serta menggantikan sel kulit mati. Kulit wajah akan kembali bersih & cerah.

DAILY CREAM  RM 90
Daily Cream dipakai pada siang hari, berfungsi sebagai sunblock SPF 30 yang dapat melindungi kulit anda dari sinaran matahari yang dapat merosakkan kulit. Seperti diketahui umum, sinaran UV & radikal bebas dapat menyebabkan pigmentasi, warna kulit tidak sekata & kulit wajah menjadi kusam. Daily Cream ini dapat mengawal radikal bebas yang merosakkan kulit & ianya dapat meremajakan kulit muka anda.

NIGHTLY CREAM  RM 90
Nightly Cream adalah langkah terpenting dalam set Tabita Skin Care. Nightly Cream dipakai pada waktu malam & dapat menghilangkan kedutan di sekitar muka kita. Ianya mengandungi ekstrak papaya, Vitamin A, C & E serta Benzoyl. Vitamin A sangat berkesan mengeringkan jerawat & menstabilkan keadaan kulit wajah manakala Vitamin C dapat mencerahkan kulit muka serta leher. Vitamin E pula berfungsi untuk mengecilkan lubang pori - pori & menghaluskan kulit. Benzoyl sangat dikenali dalam memperbaiki struktur bahagian dalam kulit & menghindarkan wajah ditumbuhi jerawat.

FACIAL ACNE CREAM  RM 90
Acne Cream berfungsi menghilangkan jerawat & parut bekas jerawat serta mencegahnya dari kembali timbul.


EYE CREAM  RM 90 
Eye Cream berkesan bagi menghilangkan lingkaran gelap serta kedutan di sekitar mata.FACE LOOSE POWDER  RM 120
Face Loose Powder membantu mencerahkan kulit wajah agar kelihatan lebih segar. Sesuai untuk semua jenis kulit.
BODY SCRUB  RM 80
Body Scrub adalah lulur untuk menghilangkan kotoran & sel mati di badan agar kulit badan menjadi bersih &  terasa segar. Body Scrub ini digunakan sebelum mandi & boleh dijadikan pengganti sabun. Hasilnya akan lebih kelihatan jika digunakan bersama Tabita Body Lotion secara rutin & teratur.

BODY LOTION  RM 50
Body Lotion yang kaya dengan Vitamin E ini berfungsi melembapkan kulit tangan & kaki agar lebih cerah, lembut & tidak kering.


MATT FINISHING  RM 130
Matt Finishing merupakan alas bedak ( foundation ) yang menutup ketidaksempurnaan kulit wajah & membuatkannya licin & tidak berkilat. Ia amat sesuai digunakan bersama Tabita Daily Cream & Tabita Loose Powder.

SPECIAL CREAM  RM 160
Special Cream adalah vitamin untuk kulit muka yang kaya dengan Vitamin C & E untuk membaik pulih kulit wajah dengan lebih mendalam. Setelah pemakaian set Tabita Skin Care selama 3 bulan, Special Cream digunakan untuk perawatan lanjutan yang maksimum. Ianya dipakai pada waktu malam sahaja, diselang selikan dengan Nightly Cream. Sesuai bagi yang berumur 35 tahun ke atas.


SERUM VITAMIN E  RM 130
Serum Vitamin E ini digunakan setelah pemakaian set Tabita Skin Care selama 3 bulan. Menjadikan kulit wajah lebih tegang, melindungi wajah dari radikal bebas yang merosakkan kulit & antioksidan. Setelah muka dibersih & dikeringkan dengan Facial Soap, Serum ini dipakai & dibiarkan selama 2 jam. Selepas itu, cuci muka hingga bersih diikuti dengan pemakaian Smooth Lotion & Daily @ Nightly Cream Tabita.